Szőrtelenítés

Mit érdemes tudni a IPL_SHR villanófényes kezelésről ?

 

A IPL_SHR technológia a szelektív phototermolízis elvén alapul. A villanófényes kezelés hatékonyságát a kezelőfejből villantással kibocsátott széles spektrumú (400-1200nm, 500-1200nm, 750-1200nm) fény energiája és a hő biztosítja, ami a bőr rétegeibe hatolva fejti ki hatását. A berendezésből kibocsátott speciális lencsével szűrt fény, hullámhosszának megfelelően alkalmas tartós szőrtelenítésre, pattanások (akné) kezelésére, fotorejuvenációra (ránctalanítás, arcfiatalítás, bőrfiatalítás, kollagén növelés) és pigmentfoltok/elváltozások (szeplők, májfoltok, öregségi foltok) és értágulatok (rosacea, hajszálét tágulatok) kezelésére. Az alkalmazott technológia egészségügyileg igazolt, biztonságos, hatékony és kíméletes.

Végleges vagy Tartós szőrtelenítés?

Manapság nagyon gyakran lehet hallani a végleges és tartós szőrtelenítésről. De mit is takar pontosan ez a két fogalom? Mit jelent a végleges és mit a tartós szőrtelenítés?

Végleges és/vagy Tartós szőrtelenítés, szőrzetcsökkentés: a kezelt terület szőrszálainak hosszan tartó csökkentése, szelektíven hatva a szőrtüszőben lévő melaninra. Szempont, hogy a kezeléssorozatot követően eredményezze a szőrszálak hosszan tartó stabil csökkenését a kezelt területen, amely tartósságának el kell érnie a szőrtüszők növekedési szakaszának ciklusát (4-12 hónap, kezelési területtől függően). Ahhoz, hogy a kezelt területen a szőrtelen állapot évekre megmaradjon alkalmanként fenntartó kezelés szükséges.

 

A megfelelő géppel végzett és helyesen alkalmazott tartós szőrtelenítő technológiák, mint például a IPL-SHR villanófénnyel végzett, vagy a LASER-rel (lézer) végzett kezelések tartósan redukálják, azaz csökkentik a kezelt területen a szőrszálak mennyiségét esetenként 90%- kal. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kezelések után örökre eltűnnének a kezelt területen a szőrszálak (a fennmaradó 10% miatt), de azt jelenti, hogy a szőrszálak döntő többségét eltünteti, a szőrtelenség megmarad akár több évig is. A kezeléssorozat után a kezelt területen megjelenő szőrszálak azonban sokkal finomabbak és puhábbak és ritkábban nőnek a kezelés előtti állapothoz képest. Fontos tudni, hogy a szőrnövekedést szabályzó hormonális hatások megváltozása kihat a kezelés eredményére, ezért hangsúlyozzuk, hogy a kezelések száma, illetve az elért szőrtelenség tartóssága mindenkor egyéni tényezők függvénye!

                                                          

IPL-SHR villanófényes tartós szőrtelenítés:

 

A kezelés célja, az adott testfelületen található nemkívánatos szőrzet csökkentése- tartós eltávolítása.

 

A szőrszálak növekedése három fázisból áll: növekedési- (anagén), átmeneti- (katagén), és nyugvó- (telogén) ciklusok.

A kezelés során a fényimpulzus csak az aktív, növekedési fázisban lévő szőrre hat, mivel ebben a szakaszban folyamatos a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata. A legjobb eredmény eléréséhez a legkedvezőbb az, ha a kezelendő testfelületen minél több szőrszál van növekvő fázisban. A növekedési fázis folyamán melanin termelődik a szőrtüszőben, ami a szőrszál színét adja. Amikor a PTF fény behatol a melanin sejtbe ott hővé alakul, elpusztítja a szőrtüszőt, így téve lehetetlenné a szőrszál újratermelését, viszont a környező szöveteket a fényimpulzus nem károsítja. A kezelt területről 10-14 nap múlva kipotyognak az elhalt szőrtüszők. A kezelések után egyre hosszabb idő múlva jelentkeznek az újabb szőrszálak, ezek egyre vékonyabbak és ritkábban is nőnek.

Mivel a még nem kezelt nyugvó szőrszálak később növekedésnek indulnak, a kívánt végeredmény eléréséhez kezelés-sorozatra van szükség. Szalonunkban néhány kezelés segítségével tartósan megszabadulhat a zavaró szőrszálaktól.

 

A test bármely része (láb, kar, hát, bajusz, áll, bikini vonal, hónalj stb.) kezelhető. A kezelőfej nagysága lehetővé teszi, a fényimpulzusonkénti 10 négyzetcentiméternyi terület kezelését. Kezelés után Ön még aznap folytathatja a normális napi tevékenységét. Az alkalmazott technológia egészségügyileg igazolt, hatékony és kíméletes. A kezelés során a bőrön felületi sérülések nem keletkeznek, a kezelés higiénikus így Ön a fertőzés veszélyének kizárásával, biztonságosan szépülhet.

A kezelést megelőző teendők:

A kezelésre minél rövidebbre borotvált szőrzettel érkezzen! A legideálisabb az 1-2 napos borosta.

A kezelést akkor tudjuk maximális hatékonysággal elvégezni, ha Ön a szőrtelenítő kezelés előtt minimum 3 hétig kerüli a napozást és a szoláriumozást, és a kezelést megelőző egy hétben nem alkalmaz bőrbarnító krémeket.

A kezelés előtti egy hétben ne alkalmazzon szőkítő krémet!

A kezelések előtti hónapban kizárólag borotvával szőrtelenítsen! Gyantázással, epilátorral, csipeszes szőrtelenítéssel, de vegyszeres kezeléssel, mélyhámlasztással is megszakadhat a szőrszál, elveszítheti kapcsolatát a szőrtüszővel, így a hőenergia nem jut el a megfelelő helyre, hogy kifejtse hatását, és ezáltal csökken a kezelés eredményessége. Természetesen arcon nem kötelező leborotválni a kezeltetni kívánt részt. (Kisollóval is kellően rövidre lehet vágni a szőrzetet, ami így esztétikailag kevésbé zavaró)

A kezelést megelőző naptól, a kezelendő területre ne vigyen fel sminket, testápoló-, izzadás gátló-, és fényvédőszereket!

A kezeltetni kívánt felületen ne viseljen ékszert, testékszert!

 

A kezelés menete: 

A kezelendő felület felmérése és bőrtípusának meghatározása után szakemberünk tájékoztatja a kezelés eljárásáról, várható eredményéről, menetéről és a kezelés utáni teendőkről. (Személyes adatlap, egészségügyi űrlap, beleegyező nyilatkozat kitöltése.)

A kezelendő felületen a szőrszálak optimális nagyságúra vágása és a szemölcsök, pigmentfoltok, anyajegyek eltakarása után a felület megtisztítása, fertőtlenítése, a kezelőfej fertőtlenítése következik, majd egy tesztvillantás.

Szemének védelmében (az erős fény miatt) a kezelés teljes időtartamára Önnek, és a kezelést végző szakembernek is védőszemüveget kell viselnie.

A kezelést végző szakember precízen végighalad a kezelendő területen, a IPL_SHR berendezés kezelőfejének felhelyezése után elvégzi az adott terület bevilágítását. Egyéni fájdalomküszöbtől függően a kezelés némileg kellemetlen lehet. A vakuszerű villantásokat enyhe csípő, szúrós érzés kísérheti, mindez kezelőfejben lévő hűtéssel, valamint hűsítő zselé alkalmazásával enyhíthető.

 

Kezelés utáni fontos teendők: 

A konzultáción részletes felvilágosítást kap az utókezelési utasításokról, melyek betartásával elősegítheti a gyógyulási folyamatot, illetve minimalizálhatja a mellékhatások előfordulásának kockázatát. 

A kezelést követő 1-3 órában enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet!

A kezelt területen kerülje a kozmetikumok és irritáló, allergizáló anyagok használatát, a kezelést követő 1-2 napban!

Kezelés után 1 hónapig használjon a kezelt felületen fényvédő krémet! (Napfény hatására hyperpigmentáció alakulhat ki).

Ne napozzon, szoláriumozzon, és ne használjon bőrbarnító krémet a PTF kezelés utáni héten!

A kezelés utáni néhány napban a kezelt terület fokozott érzékenysége miatt kerülje a forró fürdőt, masszázst és a szauna használatát! Kerülje a mechanikai irritációt!

Amíg a bőrpír el nem múlik, borotvával se szőrtelenítsen!

A kezelést követően, a tartós eredmény elérésének érdekében ne gyantáztasson, ne alkalmazzon epilátort vagy vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést, és bármilyen nehéz is, csipeszes szőrtelenítéssel se próbálkozzon!

A  kezelés után csekély mértékben előfordulhat pörkösödés, hámlás, hólyagosodás. A tüneteket hideg borogatással, hűsítő-hidratáló krémmel enyhítse! A hámló bőrt tépkedni tilos!

Kiemelten fontos megfelelő fényvédő krém rendszeres használata és a kezelés utáni fontos teendők szigorú betartása. A nem megfelelő otthoni ápolásánál a kezelt terület világosodhat vagy sötétedhet (hypopigmentáció vagy hiperpigmentáció) is felléphet ami lehet átmeneti de akár tartós is. A konzultáción részletes felvilágosítást kap a kezelés utáni utasításokról. A kezelés utáni utasítások be nem tartása saját felelősségre történik, és Szalonunk semmilyen garanciát és felelősséget nem vállal a nem megfelelő utókezelésből eredő esetleges károkért!

 

Esetlegesen megjelenő mellékhatások: 

A mellékhatások kockázata bár igen csekély, az alkalmazott energia nagyságától függően ritkán 1-2 napig tartó enyhe bőrpír, égés, csíkosság megjelenhet a kezelt területen.

  

Hány kezelésre van szükség? 

Tapasztalataink szerint az Illúzió Szalonban alkalmazott  berendezéssel, a tartós szőrtelenség eléréséhez alkattól és testtájéktól függően általában 6-8 kezelésre van szükség. Hogy tartósan megőrizzük az elért szőrtelenséget, érdemes félévenként/évenként fenntartó kezeléseken részt venni. A bőr és szőrszálak kontrasztértéke nagyban befolyásolja szükséges kezelések számát. A kezelések szempontjából a legideálisabb az, ha Önnek világos bőre és sötét szőrzete van. Ebben az esetben akár 3-6 kezelés is meghozhatja a kívánt hatást. Ha Ön sötét bőrű és világos szőrzettel rendelkezik, tapasztalataink szerint több kezelésre van szükség. A kezelések számát a szőrteleníteni kívánt terület is nagyban befolyásolja, vagyis hogy éppen hány %-a aktív a kezelendő terület szőrszálainak. Például a bajusz szőrszálainak 65-70%-a van egyszerre növekedési fázisban, ezért akár már az első kezelés is látványos eredményeket hozhat. Más területeken ebből adódóan több kezelésre van szükség.

 

A kezeléssorozat eredményességét egyéni adottságok és a kezelési terület is nagyban befolyásolja, de elmondható, hogy eredmény már a 3.-5. kezelés után látható.

 

Mikor nem javasoljuk a PTF kezelést? 

Barnított bőr esetén. A kezelést megelőző 3 hétig ne napozzon, szoláriumozzon, ne alkalmazzon a kezelendő testfelületen barnító krémet! A napozás és a szolárium növeli a bőrben lévő melanin mennyiségét, ami csökkenti a kezelés eredményességét.

Az elmúlt 21 napban gyantázott szőrzet esetén.

Tetoválás-eltávolítás helyszén.

Nyílt sebek, sérülések helyén, illetve ha a kezelt területen bármilyen bőrbetegség van.

Aktív herpesz helyén.

18 év alatti életkor esetén a kezelést kizárólag a szülő/gondviselő írásos beleegyezésével végezzük el.

Ha Ön terhes, illetve szoptatás ideje alatt sem javasoljuk a kezelést.

Lázas állapot idején.

Kezeletlen cukorbetegség, epilepszia, kemoterápia esetén.

Súlyos szívbetegség esetén.

Aktív bőrbetegség, egyéb daganatos betegség esetén.

Autoimmun betegség esetén.

Keloidos (sebzés helyén kialakuló hegdaganat) és hypertrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén.

Melanoma (bőrből kiinduló rosszindulatú daganat) esetén.

Fehér, ősz szőrszálak esetén.

Fokozott fényérzékenység (allergia), illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése (pl. retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők) esetén. Kérjük, mindenképpen ellenőrizze az Ön által szedett gyógyszereket, hogy azok fényérzékenységet okoznak –e!

BEJELENTKEZÉS: 06309974130 és messenger üzenetben ILLÚZIÓ oldalon